Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.09.2023 г.

27 септември 2023 10:40, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 446
284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.09.2023 Г.

 

284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско, с цел обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, превенция над поведението на водачите и пешеходци. Акцията е осъществена на 26 септември на територията на ОДМВР-Сливен от екипи на сектор „Пътна полиция“, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно с екипи на Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и БГТОЛ.

Проверките са извършени на места с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брой автомобили и проявяване на нулева толерантност към нарушителите. Проверявани са водачи на автобуси, леки и товарни автомобили за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, редовни документи, техническа изправност, превозни документи на товарите, правоспособност и други.

Констатирани са 90 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установен е един водач с алкохол над допустимото, двама без застраховка „Гражданска отговорност, един автомобил без регистрационни табели. Санкционирани са водачи са използване на мобилен телефон по време на движение, без устройство „свободни ръце“, водачи и пътници без предпазни колани и други. На нарушителите са съставени актове и фишове. Установено е една лице, обявено за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. На място при проверките са връчени 23 електронни фиша за неспазване на скоростните режими.

Операциите по обезпечавана на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР- Сливен продължават.

 

Нова Загора: 22-годишен е задържан от служители на РУ-Нова Загора за причиняване на материални щети. На 26 септември, в 01,30 часа, е получен сигнал от частна охранителна фирма за повреждане на автомат в игрална зала в град Нова Загора. На място е изпратен екип. Извършителят е установен и задържан за 24 часа. Той е мъж на 22 години от село Любенова махала. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимки

284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско