Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Основният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключване

27 септември 2023 14:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 340
Основният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключване

Успешната реализация на проекта е плод на осемгодишни целенасочени усилия на общинското ръководство да ремонтира пътя до емблематичното село, символ на българщината и патриотичния дух.

 

Предисторията на ремонта на пътя за с. Жеравна започва през 2015 година. Тогава Община Котел възлага изготвяне на технически проект за основен ремонт на общинския път, след което кандидатства неколкократно по различни финансиращи програми. В крайна сметка упоритостта и всеотдайните усилия на кмета Коста Каранашев и екипа му дават резултат и през настоящата 2023 година средствата са осигурени. Избран е изпълнител след проведена обществена поръчка и ремонта стартира през август. Той се изпълнява в участъка от кръстовището с път II – 48 до входа на селото, а цялостната реконструкция обхваща близо 6- километров участък (5,6 км.)

 

С реализацията на проекта за пътя към Жеравна се цели подобряване на пътната инфраструктура към архитектурното селище, което се явява основна туристическа дестинация в балканската община и става все по-атрактивно за туристите за радост, както за ръководството на Община Котел, така и за местното население. Увеличаването на посещаемостта, както от котленци, така и от туристи на туристически обекти, планински пътеки, на празници и фестивали, поражда необходимост от осъществяване на този инфраструктурен проект, който е от значение за всички. Дейностите по проведената обществена поръчка и сключения договор с фирма ДЗЗД „Пътища Котел“ обхващат, освен основния ремонт на пътя, така и изграждане на тръбно канална мрежа и ремонт на мост. Това ще рече обновяване на съществуващата настилка чрез полагане на асфалт, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, нови подземни удобства за доставчиците на оптични и електро услуги, сигурност и безопасност на мостовото пътно съоръжение.

Снимки

Основният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключванеОсновният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключванеОсновният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключванеОсновният ремонт на пътя за село Жеравна е пред приключване