Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината предостави рекламни брошури на хотели в Сливен

28 септември 2023 11:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 301
Svetoven den na turizma

Община Сливен отбеляза Световния ден на туризма под мотото „Сливен – почувствай природата, преживей историята“.

По този повод в залата на Областния информационен център се проведе планирана в Програмата за развитие на туризма на Общината среща-дискусия с представители на хотели в Сливен и региона. На срещата бяха поканени представители на десет от най-посещаваните сливенски хотела. Целта бе браншът да се запознае бранша с проектите и инициативите на Общината по отношение развитието на туризма, както и да се изслушат предложенията на хотелиерите за популяризиране на дестинация Сливен.

Срещата бе водена от зам.кмета по икономическото развитие инж. Стоян Марков, в чийто ресор е развитието на туризма. Той запозна присъстващите с текущите проекти на Общината, като открои изпълняваните дейности по два важни за туризма проекта - „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“ и „Наследството на Сливен - пленяващо и многолико“.

В рамките на опознавателната среща бяха дискутирани още предложения и практики. По-конкретни бяха идеите за организиране на тематични уикенди, повече атракции, поставяне на указателни табели към екопътеки в ПП „Сините камъни“ и др. Представителите на сливенските хотели изразиха всеобщо мнение, че организираните традиционни събития от Община Сливен дават резултат в реализирането на повече нощувки.

В края на срещата инж. Марков анонсира подготвения от Община Сливен състезателен конкурс с парична награда за изработване на туристическо лого на общината в съответствие с новия рекламен слоган „Сливен - изживей историята, почувствай природата“.

На участниците в срещата бяха предоставени рекламни материали, които да бъдат ползвани от туристите и гостите, посетили хотелите им. Специални стойки с визитки на всеки един от културните обекти, карти на града, брошури с местата за хранене и настаняване, спортните събития и културният календар на Общината бяха част от материалите, които бяха раздадени.

„В началото на следващата година ще поставим такива рекламни табла и във всички останали места за нощувки или заведения за хранене, които пожелаят да бъдат част от кампанията ни с мотото „Сливен – почувствай природата, преживей историята“, заяви зам.кметът.

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември. Чества се от 1980 г. насам, като датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 г. През 2023 година Световната организация по туризъм подчертава необходимостта от повече и по-добре насочени инвестиции за хората, за планетата и за просперитета.

Снимки

Svetoven den na turizmaSvetoven den na turizmaSvetoven den na turizmaSvetoven den na turizmaSvetoven den na turizma