Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия"

28 септември 2023 15:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 325
Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия"

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия", съобщи на извънреден брифинг в Сливен днес главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" - Сливен. Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

 

Сигналът за произшествието е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София, допълни гл. инспектор Николов. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил "Форд Фиеста" с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента, заради спукана гума. Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

 

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

 

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

 

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Камионът е собственост на търговско дружество.

 

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, допълни прокурор Белева.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Снимки

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия"Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия"Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия"