Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

И тази година Сливен ще отбележи европейската нощ на учените

29 септември 2023 11:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 257
Evropeiska nosht na uchenite

И тази година Сливен ще се включи в европейската нощ на учените. Инициативата е проект, финансиран от Европейската комисия по Програма „Хоризонт Европа“. Обединяващата тема на Европейска нощ на учените през 2023 г. е околната среда и как човечеството трябва да се адаптира към промените в климата. Събитията днес ще се провеждат на живо и онлайн, като програмата ще се излъчва в социалните мрежи на проекта - https://www.facebook.com/ResearchersBG и в канала в YouTube – Европейска нощ на учените – SEARCH, както и в профилите в социалните мрежи на всички партньори в инициативата. SEARCH е абревиатура от английски език, която носи основните послания: Наука, Околна среда, Изкуство, Устойчивост – Science + Environment + Art = Resilience.

Музеят на текстилната индустрия ще бъде локацията в Сливен, където в партньорство с Факултет и Колеж-Сливен към Технически Университет–София и Крепост „Туида“, се подготвя едно уникално преживяване за участниците и публиката. Във фокуса на събитията е темата за устойчивата мода в контекста на съхраняването на ресурсите и опазването на природата.

Началото е днес от 17 ч. Ще бъдат представени две изложби, посветени на текстилното производство и устойчивата мода. От 19 ч. започва научно кафене на тема „Модата в традициите и традициите в модата”, където публиката ще има възможност да дискутира важните проблеми по темата с научни специалисти.

От 20 до 22 ч. ще се проведе работилница за мода „Нов шик” - за изработване на аксесоари от текстил и преобразяване на стари облекла.

Входът за всички събития е свободен.