Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.10.2023 г.

03 октомври 2023 09:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 352
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.10.2023 Г.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба и причиняване на материални щети. На 27 септември, около 20,50 часа неизвестен извършител е издърпал златно синджирче от китката на 6-годишно момиче на улица „Единство“ в квартал „Надежда“. Сигналът е подаден на 2 октомври от майката на детето. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 октомври от телефон 112 е получен сигнал за причинени щети по частен дом в квартал „Надежда“. Счупени са 6 броя прозорци и дограма на жилище, собственост на 53-годишен мъж. Щетите са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Екипи на РУ-Твърдица и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци по време на ловен излет в землището на град Твърдица. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 1 октомври са проверени 43 ловци от 3 ловни групи. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени констативни и предупредителни протоколи.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е една техническа помощ.