» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 03.10.2023 г.

03 October 2023 09:50, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 4 months ago, number of readings: 299
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 03.10.2023 Г.

 

Сливен: Криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по сигнал за кражба и причиняване на материални щети. На 27 септември, около 20,50 часа неизвестен извършител е издърпал златно синджирче от китката на 6-годишно момиче на улица „Единство“ в квартал „Надежда“. Сигналът е подаден на 2 октомври от майката на детето. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 октомври от телефон 112 е получен сигнал за причинени щети по частен дом в квартал „Надежда“. Счупени са 6 броя прозорци и дограма на жилище, собственост на 53-годишен мъж. Щетите са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Екипи на РУ-Твърдица и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци по време на ловен излет в землището на град Твърдица. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 1 октомври са проверени 43 ловци от 3 ловни групи. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени констативни и предупредителни протоколи.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е една техническа помощ.