Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в Мадрид

03 октомври 2023 15:25, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 382
Първокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в Мадрид

Българските оранжерийни производители гордо представят производството си на световната сцена за пресни продукти - FRUIT ATTRACTION 2023

 

България се представя на 15-то юбилейно издание на FRUIT ATTRACTION 2023 в Мадрид с първокласни пресни продукти и атрактивен цветен щанд. Багрите и вкусовете на плодовете и зеленчуците, родени от слънчевата ни земя, отново ще впечатляват посетителите на най-голямото изложение в сектора от 3-ти до 5-ти октомври в испанската столица. Участието на родните производители се организира от Българската асоциация на оранжерийните производители в България (БАПОП), с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Колективният щанд на страната ни е в палата 10, щанд 10G16, където продукцията си представят фирмите „Грийнс” ООД, „Дейв-2007“ ЕООД, „Екофрут К и К“ ЕООД, „Геосемселект“ ООД, „Агро Нестум Кооп“ЕООД, ЗП Петя Нановска.

 

Испания е страната с изключително колоритен бит и култура, нестандартни традиции, пищни празненства, които омайват туристи, и пътешественици, а FRUIT ATTRACTION е пиршество на пресните плодове и зеленчуци от цял свят. Затова и българският щанд тази година грабва с пъстрота, свежест и изобилие от вкусове и аромати, които изпълват очите, сърцата и небцето на всеки, минал покрай тази витрина на родното производство. Изложението в Мадрид вече се е наложило като търговски инструмент за световния маркетинг на плодове и зеленчуци, а фирмите ни очакват с нетърпение срещата си многобройната професионална публика от световни брандове производители, кулинари и познавачи на качествения пресен продукт.

 

Тази година участието е още по-ключово, заради юбилейното 15-то издание на панаира, организиран от IFEMA MADRID и FEPEX. Изложението се готви за най-голямото участие в своята история - с 2000 компании-изложители от 56 държави, повече от 64 000 квадратни метра изложбена площ и очаквано присъствие от 90 000 професионалисти от 135 страни. Основен регион - партньор на изложението е Андалусия. Затова не случайно FRUIT ATTRACTION 2023 е изборът на голяма част от изложителите да представят своите иновации, продукти и добавени услуги в областта международната дистрибуция на пресните плодове и зеленчуци. Такова ще бъде и родното представяне, независимо от трудната ситуация, в която се намира оранжерийното ни производство, признава Теодора Кръстева, изпълнителен директор на БАПОП.

 

“Участието на БАПОП на FRUIT ATTRACTION 2023 е продиктувано от желанието на членовете ни за разширение на пазарите и възможността да представим българските продукти на световната сцена. Пресните краставици, домати, чушки ще са основен акцент на експозицията ни, която подреждаме и експонираме с много любов към първокласните ни продукти, произведени благодарение на суровата издръжливост и работливостта на земеделците“, каза Теодора Кръстева - изпълнителен директор на БАПОП.

 

„Войната в Украйна и нейната продължителност дава своите тежки последици за световната търговия с пресни продукти – потоците от стоки се пренасочват и това поставя веригите за доставки под допълнителен натиск. Ние го повтаряме от самото начало, но днес вече всички се убедиха в прогнозите ни, които за нашите членове са реалност“, коментира Йордан Кръстанов – председател на УС на БАПОП. „Участието ни в Мадрид предоставя не само бизнес възможности, но е и важна платформа за знания, за да надмогнем трудностите и предизвикателствата пред бранша“, допълни още той.

 

Българските производители ще участват в дигиталния хъб на изложението „Live Connect“ за земеделие. Ще се присъединят към демонстрациите на специалните щандове на Factoría Chef, където ще се състоят презентации и дегустации на продукти, създадени от известни готвачи и със съдействието на „Министерството на земеделието, рибарството и храните“ на Испания. В този формат ще бъдат показани безкрайните гастрономически възможности на плодовете и зеленчуците, а целта им е включването на български продукти в следващото издание на изложението за още по-широко популяризиране на България.

 

Представителният щанд на БАПОП е 10G16 в палата 10.

Снимки

Първокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в МадридПървокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в МадридПървокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в МадридПървокласни пресни зеленчуци от слънчева България на цветен щанд в Мадрид