Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатите подкрепят Вопке Хукстра за комисар, нова роля за заместник-председателя Марош Шефчович

05 октомври 2023 14:15, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 441
Европейският парламент

Днес Парламентът одобри Вопке Хукстра като комисар по действията в областта на климата и новата роля на Марош Шефчович като изпълнителен заместник-председател на Европейския зелен пакт.

 

279 членове на ЕП гласуваха в подкрепа на назначаването на Вопке Хукстра за член на Комисията, отговарящ за действията в областта на климата, 173 гласуваха против, а 33 се въздържаха.

 

Новите отговорности на Марош Шефчович като изпълнителен заместник-председател, отговарящ за Европейския зелен пакт, бяха одобрени с 322 гласа „за“, 158 гласа „против“ и 37 гласа „въздържал се“.

 

Гласуването се проведе чрез тайно гласуване.

 

След изслушванията на г-н Хустра (Нидерландия) на 2 октомври и на г-н Шевчович (Словакия) на 3 октомври и след допълнителни писмени последващи въпроси и за двамата, комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI) даде и двете положителни оценки, които впоследствие бяха потвърдени от Съвета на председателите на комисии на Парламента, от Председателския съвет (председател на ЕП Мецола и от ръководителите на политически групи) и от пленарната зала днес.