Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал "Магията на вятъра"

12 октомври 2023 12:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 372
Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал "Магията на вятъра" в Сливен, съобщиха за БТА организаторите от Държавен куклен театър - Сливен.

 

Програмата днес започва от 10:30 ч. с представлението "Джак и бобеното стъбло", като спектакълът ще бъде показан и в 12 часа в салона на театъра. От 11 ч. в галерия "Нова" в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" ще бъде представен романът „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“. В градския парк от 11:30 започват Детски творчески ателиета "Арт ленд". От 16:00 във фоайето на театъра отново ще се прожектира филмът от първата творческа лаборатория ,,Съвременните технологии на кукления театър" на СНЦ ,,МКТФ ,,Двама са малко - трима са много" и Рубекула ООД. Последното за деня представление ще бъде от 19:00 ч. в салона на театъра -"Алиса в огледалния свят" на ДКТ – Варна.

 

Международният фестивал на изкуствата обединява музика, театър, изобразително изкуство и литература под общата идея за "Магията на вятъра".

 

Шестото издание на културния форум трябваше да се състои през 2020 година, но бе отложено заради пандемията от КОВИД-19.

 

БТА е медиен партньор на Фестивала.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимки: Куклен театър - Сливен

Снимки

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал