» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал "Магията на вятъра"

12 October 2023 12:35, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 7 months ago, number of readings: 382
Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал "Магията на вятъра" в Сливен, съобщиха за БТА организаторите от Държавен куклен театър - Сливен.

 

Програмата днес започва от 10:30 ч. с представлението "Джак и бобеното стъбло", като спектакълът ще бъде показан и в 12 часа в салона на театъра. От 11 ч. в галерия "Нова" в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" ще бъде представен романът „Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“. В градския парк от 11:30 започват Детски творчески ателиета "Арт ленд". От 16:00 във фоайето на театъра отново ще се прожектира филмът от първата творческа лаборатория ,,Съвременните технологии на кукления театър" на СНЦ ,,МКТФ ,,Двама са малко - трима са много" и Рубекула ООД. Последното за деня представление ще бъде от 19:00 ч. в салона на театъра -"Алиса в огледалния свят" на ДКТ – Варна.

 

Международният фестивал на изкуствата обединява музика, театър, изобразително изкуство и литература под общата идея за "Магията на вятъра".

 

Шестото издание на културния форум трябваше да се състои през 2020 година, но бе отложено заради пандемията от КОВИД-19.

 

БТА е медиен партньор на Фестивала.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимки: Куклен театър - Сливен

Photos

Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал Театрални представления, творчески ателиета и VR филми ще види публиката в третия ден на Международния фестивал