Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Живите статуи на големия артист Ащон Ка и колеги създават настроение по ларгото в Сливен

12 октомври 2023 15:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 278
stat-1

„Магията на вятъра“ завладя не само театралната зала, но и уличното пространство в Сливен с редица изненади. Сред тях са и живите статуи, които провокираха минувачите по ларгото през вчерашния ден – модерна дама с отворена празна кутия в краката и господин с бомбе. Артистичната композиция очаквано предизвика и интерес, и размисъл. Мнозина граждани си направиха селфита.

Тези, които са пропуснали възможността да преживеят срещата с живите статуи, ще могат да ги видят с ново предизвикателство за сетивата и ума утре, 13 октомври, от 15 часа, отново на ларгото в града. Срещата си заслужава, защото вдъхновител на това улично представление и една от живите статуи е голям български куклен артист, с международно признание, многобройни награди от събития на различни континенти –Надежда Гончева, известна с артистичното си име Ащон Ка. Изявата й в Сливен е шанс за всеки, който би искал да се запознае на живо с таланта й и таланта на колегите й.

Програмата на Международния фестивал на изкуствата “Магията на вятъра“ може да бъде видяна чрез линка https://puppets-Sliven.eu/festival/forms/. Събитието ще приключи в петък вечерта с очакваната премиера на Държавния куклен театър – „Майстора и Маргарита“ по Михаил Булгаков.

Организатор на поредното шесто издание на форума отново са ДКТ – Сливен и Община Сливен, с подкрепата на Министерството на културата. Фестивалът е част от програмата за Димитровден, празника на Сливен.

Снимки

stat-2stat-3stat-4