Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.10.2023 г.

16 октомври 2023 10:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 321
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 13.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 16.10.2023 Г.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при засилената патрулна дейност в град Котел. На 15 октомври, в 23,50 часа, в района на кръстовище с улици „Преславска“ и „Иглика“, е извършена проверка на трима мъже – двама на 22 години и един 27-годишен, всички от град Котел. След като виждат патрулния автомобил единият от мъжете изхвърля плик на земята и прави опит да се отдалечи. При последвалата проверка се установява, че в плика има суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Тримата са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Проверки на ловци по време на ловен излет са извършени от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 15 октомври са проверени 55 ловци от 4 ловни групи по отношение правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция на ловните групи са съставени констативни протоколи и протоколи за предупреждение.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено при патрулна дейност в град Сливен. На 15 октомври в 22,30 часа е извършена проверка на 24-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен са задържали криминално проявен мъж на 40 години за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Той е задържан на 14 октомври след подаден сигнал. По случая е образувано досъдебно производство.