Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев предвижда повече средства за Фонд “Ин витро”, ремонти в детските отделения и ясли

19 октомври 2023 11:07, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 361
-----

Ремонт на отделението по неонатология и детско отделение, закупуване на специализирана медицинска апаратура, повече средства за Фонд ин витро и ремонти в детските ясли, са само част от приоритетите на Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

„В предходния мандат Община Сливен се превърна в един от основните двигатели за преодоляване на здравната криза заради пандемията от COVID-19. В периода с хиляди карантинирани хора, общината създаде Хранителна банка и положи много усилия никой да не се чувства сам в битката си с пандемията. Ще продължим да отговаряме на очакванията, да бъдем подкрепа на хората в нужда според правомощията си в сферата на здравеопазването. Основното ни направление е детското здравеопазване“, заяви Стефан Радев.

В новия управленски мандат е предвиден ремонт и оборудване на 16 здравни служби - в град Кермен и селата Блатец, Глуфишево, Горно Александрово, Жельо войвода, Злати войвода, Камен, Ковачите, Крушаре, Малко Чочовени, Новачево, Селиминово, Сотиря, Стара река, Тополчане и Чокоба, каза още Стефан Радев и допълни, че в същите 16 населени места ще се преасфалтират улиците, които свързват входа на населеното място със здравната служба. Ще бъдат поставени бордюри и маркировка.

По думите на д-р Милена Ченкова, началник на Инфекциозно отделение, която е под номер 108 в листата с номер 7, в програмата за третия мандат на Стефан Радев е заложен голям проект за детското здравеопазване в Община Сливен. Предвидено е ремонт на детските отделения и закупуване на линейки. „Ще ремонтираме Отделението по неотанология и Детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Ще обособим „Стая за изписване“ на новородени деца. Ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура. Ще създадем Център за телемедицина и обучение на кадри. Ще осигурим две линейки за детска спешна помощ“, каза д-р Ченкова.

От своя страна началникът на отделението по гастроентерология д-р Димитър Павлов, който е под номер 105 в листата на ГЕРБ, заяви, че в управленската програма на Стефан Радев е заложено да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, подмяна на електрическите инсталации, вътрешен ремонт на помещенията и общите части на ДКЦ-1, ДКЦ-2 и Дентален център. Предвидено е и да бъде закупена медицинска апаратура и линейка.

Стефан Радев е категоричен, че значително ще се подобри средата в детските ясли и яслените групи за оптимизиране на температурата в помещенията. Ще се определи най-удачният вариант за охлаждане - закупуване на нови щори и сенници. Ще се проучат родителските нагласи за монтиране на климатици.

„И в новия мандат ще продължим да надграждаме постигнатото в сферата на здравеопазването. След като Общината вече е финансово стабилна, предвиждаме повече средства за Фонд ин витро, ремонти в детските ясли, в Детска млечна кухня. Ще подобрим сътрудничеството си с пациентски организации и необходимото обучение и квалификация на всички медицински специалисти в детско и училищно здравеопазване, както и на здравните медиатори“, каза още кандидатът за трети мандат Стефан Радев.

Програмата за управление може да бъде дописана и от гражданите с идеи за Сливен от този линк - https://forms.gle/9ZPsyq9Sya5vnbBD9

 

Най-добрите предложения ще залегнат в програмата на Стефан Радев и ще бъдат оповестени в последните дни на кампанията.

 

Още за приоритетите за развитие на Здравеопазването можете да видите тук:

 

Стефан Радев в YouTube -

Стефан Радев във Facebook - https://www.facebook.com/stefanradevs...

ГЕРБ Сливен във Facebook - https://www.facebook.com/gerb.sliven/

Официална страница на ГЕРБ Сливен - https://gerb-sliven.org

 

За да се реализира амбициозната програма на Стефан Радев и ГЕРБ Сливен, гласувайте на 29 октомври с номер 7 в бюлетината.