Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕРОЗИРАНЕ НА ФУНДАМЕНТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ

20 октомври 2023 15:04, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 264
КОД

От години, особено в поредицата от ялови избори и дирижирани от Радев провали на изпълнителната власт чрез партии-рупори, ситуацията внушаваше, че някои лидери са се хванали буквално за гушите.

Сега се видя, че всъщност са се хванали за ... властта на всяка цена.

Родените на политическия терен с нескритата цел да ерозират фундамента на демокрацията с популисткото "няма ляво - няма дясно", го доказаха на практика. Победиха, взеха властта, но нанесоха голяма щета на демократичния процес.

Никога, като последица от тяхната "пирова победа", в публичното пространство, не е имало такива увъртания, насилване на процедури и понятия, които отварят още по-широко вратата за нови нахлувания на популистки лидери, за още по-големи и нови политически измами. С такава "целесъобразност, те утре и с тях ще направят някакво ново политизобретение като анти коалиция например, щом може да има не коалиция...

 

Ето, в такава ситуация се провеждат изборите за местна власт.

 

Затова да помислим повече от всеки друг път и да се огледаме за хора, които няма да ни излъжат по подобен начин.

 

Като не изпускаме също и следим още по-внимателно и трезво за опасността и от напиращи кандидати, които са персонално свързаните по един или друг начин със служебната власт и пропутинистките национал-популисти. С реабилитация на ДС, вместо прокламираната лустрация...

За нас, за хората от традиционната десница в България в лицето на партия КОД, е от особена важност да направим сериозна крачка с добро представяне към формиране на нагласа за създаване на дясна алтернатива, за сериозна политическа сила. За това става все по-очевидна необходимостта в този хаос и несвършваща политическа криза.

 

В Сливен за листата за общински съветници от КОД се гласува с номер 22! Ние представляваме демократичната общност в нашия Сливен! За Сливен - град на хора с достойнство!