Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Медали за учениците от област Сливен на регионално статистическо състезание за инфографики

20 октомври 2023 16:52, Димитър Милков (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 298
НСИ1

По случай 20 октомври 2023 г., Европейски ден на статистиката, отдел „Статистически изследвания - Сливен“ при ТСБ - Югоизток, организира тържествена церемония за връчване на медали и грамоти на ученици от три училища в област Сливен, взели участие във второто регионално статистическо състезание за инфографика на тема: „Статистиката е забавна. Официалните статистически данни през погледа на учениците“.

Церемонията по награждаването се проведе в зала „Георги Данчев“ в сградата на Областна администрация - Сливен.

Присъстваха Чавдар Божурски, и. д. областен управител на област Сливен, Калина Казанджиева, директор на ТСБ - Югоизток, Антон Георгиев, началник на отдел „Статистически изследвания - Сливен“, Ива Тарагошева, старши експерт по професионално образование и обучение към РУО - Сливен, Димитър Добрев, директор на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ - гр. Сливен, Христина Ангелова - преподавател от ППМГ „Добри Чинтулов“, Виолета Лозева - преподавател в СУ „П. К. Яворов“, преподаватели и ученици от трите училища, и представители на ТСБ - Югоизток.

Събитието беше открито от г-жа Калина Казанджиева, директор на ТСБ - Югоизток. В приветствието си към участниците тя отбеляза, че това е второто регионално статистическо състезание за инфографика като за пореден път младите хора от област Сливен се включват с желание и показват жив интерес към статистиката.

В състезанието се включиха 39 ученици от осми до дванадесети клас от училищата. Те бяха разпределени в две възрастови категории:

Категория А - включваща ученици от X, XI и XII клас - 27 ученици

Категория Б - включваща учениците от VIII и IX клас - 12 ученици

Инфографиките, които учениците подготвиха с помощта на ментори - икономисти и IT специалисти, бяха изработени въз основа на данни от Преброяванията на населението през 2021 и 2011 година.

Оценяването на работата на учениците беше извършено от жури с председател Антон Георгиев, началник на отдел „Статистически изследвания - Сливен“. В състава на журито бяха още: Ива Тарагошева, старши експерт по професионално образование и обучение към РУО – Сливен и Сребрина Ганушева - главен експерт в отдел „Статистически изследвания - Сливен“.

Чавдар Божурски, и. д. областен управител на област Сливен връчи медали за призовите места на участниците от двете категории.

Победители в двете категории на състезанието „Статистиката е забавна. Официалните статистически данни през погледа на учениците“ станаха:

Категория А

Първо място - Димитър Добрев и Стефан Боев от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ - гр. Сливен

Второ място - Мария Къчева от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Иво Крайчев от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ - гр. Сливен

Трето място - Кристиан Иванов и Таня Янакиева от ППМГ „Добри Чинтулов“

 

Категория Б

Първо място - Димитър Димов и Денислав Димов от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ - гр. Сливен

Второ място - Мария Камаринчева от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ - гр. Сливен

Трето място - Христо Николов от СУ „П. К. Яворов“

Всички участници получиха грамоти за участието си в състезанието.

Г-жа Казанджиева поднесе благодарствено писмо на областния управител на област Сливен, на представителите на РУО - Сливен, на директорите на училищата и на представителите от отдел „Статистически изследвания - Сливен“.

Всички получиха рекламни материали на Националния статистически институт.

Снимки

НСИ2НСИ3