Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието

23 октомври 2023 19:24, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 377
Красимир Вълчев и Стефан Радев

Реформите в сферата на образованието през последните осем години и акценти в програмата си за управление представи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев по време на среща с Красимир Вълчев – народен представител и председател на Постоянната комисия по образование в Народното събрание и работещи в тази сфера в Сливен.

 

„Смели реформи сме правили. Една от тях е преминаването на детските градини на делегирани бюджети. Преди осем години заварихме задължения от близо 2 милиона лева за храна и други разходи за детските градини. Трябваше да решим как да продължим напред. Взехме решение да ги освободим напълно от опеката на общината, да ги направим напълно самостоятелни, с делегирани бюджети и да определим формула за общинското финансиране. Знам, че е било трудно, особено първата година, но се радвам, че подкрепихте тезата ми, че това е пътят и ще стане много по-добре“, каза Стефан Радев. Той похвали директорите на детските градини за успешното преминаване през реформата и те вече функционират напълно самостоятелно.

Той информира, че Сливен е една от малкото общини, на които се налага да строят нови детски градини и процесът вече стартира.

По думите му образованието е сферата, която претърпя най-бурна промяна в страната през последните години по отношение на финансирането. Той отчете като положителен факт сериозното приоритизиране от страна на държавата и заделянето на все повече средства за тази сфера. „Човекът, който се олицетворява с тази реформа, е Красимир Вълчев, който даде силен тласък за финансирането. Той е най-големият реформатор в сферата на образованието от годините на демокрацията“, каза Радев.

 

От своя страна Красимир Вълчев подчерта, че Стефан Радев е един от кметовете, с които има постоянна комуникация, срещите и разговорите винаги са ползотворни и го поздрави за постигнатото в сферата на образованието. Той информира, че Общината може да кандидатства по новата програма за изграждане на физкултурни салони, спортни площадки и игрища, но бенефициенти ще бъдат директорите. За пореден път той отбеляза, че е необходима оптимизация на образователния процес, както и реформа в оценяването.

 

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ - учителите Лидия Димитрова, Веселина Тонева, Милена Гочева, Денко Делчев, Константин Янев, Андрей Карапетков, Христо Котов като работещ в институция, свързана с образованието и хореографът Виолина Попова.

 

Запис от срещата на Стефан Радев и Красимир Вълчев с представители на образователната сфера е достъпен в YouTube канала на Радев, както и в официалния му фейсбук профил.

 

За Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ-Сливен гласувайте с номер 7 в бюлетината.

Снимки

Красимир Вълчев поздрави Стефан Радев  за постигнатото в сферата на образованиетоКрасимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованиетоКрасимир Вълчев поздрави Стефан Радев за постигнатото в сферата на образованието