Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Потребителите на новите центрове до Дома за стари хора в Сливен – доволни и впечатлени от условията

24 октомври 2023 12:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 346
Socialny centrove

Двата нови социални центъра, които Община Сливен разкри до Дома за стари хора миналата година, се радват на изключително одобрение и най-добри впечатления. Това споделиха част от лицата, ползващи социалните услуги. Единият център е за лица с психични разстройства, а другият - за лица с умствена изостаналост. Понастоящем те функционират като центрове за настаняване от семеен тип - за пълнолетни лица с психични разстройства и с умствена изостаналост. От разкриването им в тях поетапно бяха настанявани потребители от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селище „Качулка“ и Държавна психиатрична болница в Раднево .

Представянето на поредните социални центрове е част от кампанията на Община Сливен за популяризиране на мрежата от социални услуги – една от най-добре развитите в страната. Основната цел е чрез кампанията да се повиши информираността сред жителите на общината, заинтересованите лица и техните близки, които имат нужда от подкрепа от социалната сфера, като същевременно се подкрепи процесът на социално включване на потребителите на социалните услуги.

И двата социални центъра са с капацитет по 15 места, които вече са запълнени. Те са изградени, оборудвани и обзаведени съобразно изискванията за осигуряване на специализирана среда и най-съвременни удобства, свързани със спецификата на работа и комфортната среда за потребителите.

Строителните дейности са извършени по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен “ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и с дофинансиране от Общината.

Какво споделиха още потребителите, може да проследите във видеото на посочения линк:

Кадрите са изготвени по проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“, изпълняван от Агенция за социално подпомагане.