Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Делегации от побратимени градове са на посещение в Сливен

25 октомври 2023 17:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 310
делегация - Ниш, Печ, Алба Юлия

По повод Димитровден Сливен е домакин на делегации от побратимените градове Печ (Унгария), Ниш (Сърбия) и Алба Юлия (Румъния). Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, който ги приветства с добре дошли в сградата на Общината.

„Благодаря ви, че сте тук. За нас е удоволствие да ви посрещнем и съм сигурен, че и занапред нашите общини ще запазят добрите връзки и доброто сътрудничество помежду си. Вярвам, че след като се запознаете с града ни, ще го препоръчате във вашите страни като туристическа дестинация“, заяви в приветствието си Румен Иванов.

„Тук сме, защото и ние имаме волята да поддържаме тези добри отношения. Всички преживяваме нелеки времена в Европа и затова е важно страни като нашите да запазим добрите си връзки и да си помагаме взаимно. Несъмнено ще препоръчам Сливен на мои близки и приятели и ще им разкажа колко топъл, красив и приветлив е той“, каза от своя страна Габор Покоради, общински съветник в Печ.

„Тук съм за втори път. Вярвам, че традицията в нашите добри отношения ще продължи и занапред“, каза на свой ред Марина Йович, началник на отдел „Туризъм“ на Община Нишка баня.

„За нас е чест, че сме тук заедно. Изпращаме поздравления от нашия кмет Габриел Плеша за празника на града ви. Радваме се, че градовете ни са побратимени. Приятелството ни и сътрудничеството помежду ни са се развили през годините и вярваме, че можем да надграждаме тези връзки“, заяви Ана Мария Блеанц, директор на Дом за възрастни хора в Алба Юлия.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и един от неговите заместници Соня Келеведжиева, както и зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Срещата приключи с размяна на подаръци.

Снимки

делегация - Ниш, Печ, Алба Юлия