Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитровден е!

26 октомври 2023 14:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 месеца, брой четения: 210
Dimitrovden

Богата празнична програма беляза празника на Сливен, Димитровден. Денят започна с тържествена литургия в катедрален храм „Свети Димитър“. След това пред паметника на Хаджи Димитър беше направена възстановка „Разпускане на хайдушката чета“. Тя беше представена от Регионален клон „Хаджи Димитър“ към Национално дружество „Традиция“.

Празникът продължи с тържествен ритуал по издигане знамената на България, на Европейската общност и на Община Сливен. Венци и цветя бяха поднесени от изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, народните представители Мария Белова и Деян Дечев, изпълняващия длъжността областен управител Чавдар Божурски, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, началника на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев, директора на Областна дирекция на МВР ст. комисар Димитър Величков, началници и директори от институциите в града, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии и организации, много граждани и ученици. Цветя и венци бяха поднесени и от името на Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий и народните представители Десислава Танева, Татяна Султанова, Климент Шопов, Хатидже Георгиева.

След церемонията Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл за народни песни и танци „Разград“ допринесоха за доброто настроение със своите изпълнения на открита сцена на площада.

Празничната програма продължава през целия ден.

Снимки

DimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovden