» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 28.10.2023 г., събота

28 October 2023 16:11, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 6 months ago, number of readings: 491
Сливен

Индустриален парк Сливен“ е най-важният и най-голям, изготвян досега, инфраструктурен проект на Община Сливен и включва връзка с главния път II-53 от републиканската мрежа Сливен – Ямбол, пряк достъп до автомагистрала „Тракия“ (разстоянието е само 17 км), възможност за изграждане на жп терминал в парка, съгласуван с Национална компания „Железопътна инфраструктура“, и запазено летище.

Община Сливен ремонтира читалището в село Драгоданово.

Жури под председателството на Долорес Дилова, представител на Съюза на българските художници, излъчи тазгодишния носител на „Сирак Скитник“ – художника Онник Каранфилян за творбата му „Теория на хаоса II“.

Артисти от клуб „Дивинитас“ изнесоха „шоу програма с огън, светлина и голяма доза любов“ за жителите на Града под Сините камъни по повод празника на Сливен – Димитровден.

В нощта срещу 29 октомври трябва да преместим стрелките на часовниците с час назад заради зимното часово време.

Във връзка с ремонтните дейности по бул. „Хаджи Димитър“, в участъка от кръстовището „Рикас- Център“ до Автогара, от 27.10.2023 г./петък/ до приключване на ремонта се променя маршрутът на всички линии с номера 201, 3, 7, 11, 14, 116, 25 и 33, минаващи по горепосочения участък.

В ОУ ,,Димитър Петров“, гр. Сливен, във връзка с инициативата Седмица на мобилността и Ден без автомобили, бе проведено интервю и изработени флаери по темата.