Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Комисар Денчо Чомаков застава начело на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен

31 октомври 2023 10:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 505
Комисар Денчо Чомаков застава начело на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от днес главен инспектор Денчо Чомаков, началник на РСПБЗН в Твърдица, поема поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен. Той бе представен официално вчера от главен комисар Александър Джартов директор на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР. Чомаков заменя на поста комисар Владимир Демирев, който навършва 60 години и напуска системата на МВР. От днес Денчо Чомаков е преназначен на длъжност директор на Регионална дирекция „ПБЗН” Сливен.

Комисар Денчо Чомаков има прослужени 33 години в МВР, от които 23 години на ръководна длъжност. След завършване на висшето си образование във факултет ПБЗН на Академията на МВР през 1990 година, последователно преминава през всички изпълнителски длъжности в двете основни направления на дейност в РСПБЗН-Сливен: 3 години като инспектор на дежурна смяна и 5 години като инспектор в направление Държавен противопожарен контрол. За добрата си и самоотвержена дейност в направленията пожарогасителна и спасителна дейност Денчо Чомаков е получавал множество благодарствени писма от пострадали в пожари и при други произшествия. Активната му дейност в направление Държавен противопожарен контрол, освен всичко друго постигнато, му носи през 1997 г. признание на национално ниво със завоюваното ІІІ-то място в Националния конкурс „Пожарникар на годината” в направление „Офицери, работещи в направление ДПК”.

В края на 1999 г. регионалното ръководство на ПБЗН се доверява на главен инспектор Денчо Чомаков и той е назначен за началник на РСПБЗН-Твърдица. На тази длъжност той се проявява като много добър служител и ръководител от системата на ПБЗН. Успява да изгради отлични взаимоотношения, както с колектива на РСПБЗН-Твърдица, така и с ръководствата на ОДМВР-Сливен и РУ-Твърдица, местната власт, ДГС-Твърдица и представители на останалите държавни институции в региона . Утвърждава се като компетентен и можещ ръководител, ползващ се със завиден авторитет.

Снимки

Комисар Денчо Чомаков застава начело на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен