Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Средно училище „Константин Константинов“ отбеляза своята 40-годишнина

01 ноември 2023 20:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 394
40 г. СУ Константин Константинов

На Деня на народните будители Средно училище „Константин Константинов“ има още един повод за празник. С концерт-спектакъл „Път през годините“ в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ училището отбеляза своята 40-годишнина.

Събитието започна с кратка прожекция на филм, разказващ неговата историята. Ученици изпълниха химните на България и на СУ "Константин Константинов".

По повод празника на училището зам.кметът Пепа Чиликова връчи почетен знак на град Сливен на директора Весела Паскалева. Плакетът се дава за принос в развитието на образованието в града.

„На 1 ноември вашият храм на знанията празнува своята 40-годишнина. Не спирайте да се развивате, да бъдете любопитни както за миналото, така и за бъдещето. Съхранете този дух, който ви води днес и го предайте на поколенията след вас. Пътят през годините носи историята със себе си. Бъдете здрави, бъдете вдъхновители, бъдете съвременните будители“, каза в приветствието си Пепа Чиликова.

Весела Паскалева благодари на Община Сливен, че винаги е била партньор и приятел на училището и го е подкрепяла в неговото развитие.

„Днес нашето училище има визията на иновативна европейска образователна институция, в която работим усилено, за да могат нашите ученици да получат най-доброто образование с поглед в бъдещето. Училището ни е разпознаваемо не само в нашия град, а в цяла България, смея да кажа дори и в Европа“, заяви Паскалева.

Тя връчи почетен знак на директорите, които са ръководили училището през годините. Почетният знак на СУ „Константин Константинов“ е учреден на 23 октомври тази година с решение на Педагогическия съвет по повод 40-годишнината от създаването му. Днес той беше връчен на Недялка Маркова, директор от 1985 до 1998 г., Емилия Желева – директор от 1998 до 2015 г., Веселина Тонева – директор от 2016 до 2018 г. и Моника Ингилизова, председател на Училищното настоятелство.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на президента на Република България Румен Радев и началника на Регионално управление на образованието-Сливен Кристиана Добрева-Станкова.

Програмата продължи с изпълнения на ученици, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен. Участие взе също група от Ансамбъл „Пирин“. На събитието присъстваха ученици, родители, ученици, както и бивши преподаватели и възпитаници на училището.

СУ „Константин Константинов“ е създадено през 1983 година с директор Илия Марков. Сформирани са 48 паралелки с 1583 деца – 27 в начален етап и 21 в прогимназиален етап на образованието. Колективът се състои от 88 души, от които 70 учители – 38 в начален етап и 32 прогимназиален, както и 18 души технически персонал.

Снимки

40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов40 г. СУ Константин Константинов