Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември

02 ноември 2023 09:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 8 месеца, брой четения: 484
30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември

Поредицата от тържествени събития в Котел започнаха с ритуал на гвардейския състав при Средно училище „Георги Ст. Раковски“, „Чинтуловата чета“ при Професионална природо-математическа гимназия “Добри Чинтулов“-Сливен и Военен клуб-Сливен и издигане на националния флаг на Република България и знамето на града на площад „Възраждане“.

 

„Котел е градът, който е изиграл основна и решаваща роля в новата история на България. Котел е градът, който е дал най-светлите, най-чистите и най-смелите умове и сърца на нашата родина. Нашите будители, просветители и революционери са в основата на създаването на българската нация и днес трябва да сме горди, че сме котленци. Трябва да носим техния завет, техните препоръки и да градим и да надграждаме тяхното дело“, каза в първото си слово пред гражданите бъдещият кмет на община Котел – Коста Каранашев.

 

Пред събралите се хора на площада, той посочи още, че денят на народните будители трябва да е пример, който не само да се налага в установените форми на празнуване, а да бъде и добра бъдеща практика в управлението на града с дългосрочен положителен, образователен и културен ефект. Ефект, създаваш съвременни, мислещи и умни хора – хора, водачи!

 

По време на празника, своя финал на центъра направи котленския бегач Тодор Велизаров. Той посвети 10-километровото си бягане, от Котел до Вития, на своите съграждани, с което ги поздрави по случай 1 ноември.

 

Празничната програма продължи с поетично-музикалните изпълнения на деца и ученици от ДГ „Дъга“, СУ „Георги Ст. Раковски“ и Център за подготовка за личностно развитие – Котел. Представяне на третия том „Затвори“ или българщината“, книга от поредицата на Любомир Котев „Записки върху записките“, посветена на Захарий Стоянов. Откриване на изложба с декоративни пана, посветена от автора ѝ Мара Харбова на 210-годишнината от успението на Свети Софроний епископ Врачански и промоция на последната книга на автора Дора Куршумова – „Датираните котленски килими. Знаци по пътя на тъканите“.

 

Празничният ден ще завърши със заря от 19 часа.

Община Котел

Снимки

30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември30 години Котел отбелязва своя празник на 1 ноември