Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Творческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезон

03 ноември 2023 09:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 370
Творческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезон

Започна новият сезон за Творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел. В него тази година са записани 17 деца. Това бележи лек ръст на желаещите да участват в кръжочните дейности на двете културни институции, в сравнение с предходния сезон, отчете секретарят на местното читалище – Мария Райчева.

По думи на Райчева, децата не са си губили времето и с ентусиазъм са се включили в проявите, свързани с отбелязването на празника на град Котел.

Първата инициатива, в която децата са показали сръчни умения е била при изработването на 155 картички и венци на тема „Есенни мотиви“. По традиция картичките са били представени под формата на изложба, след което авторите им са ги връчели на потребителите на услугата „Домашен социален патронаж“ и „Дневен център за стари хора“.

Следващото събитие, с участието на деца от обединението е било навечерието на 1 ноември, където шест от тях са си партнирали с 10 члена от местния клуб на инвалида. Мероприятието е било посветено на родния град и будителите, родени в него и е преминало под мотото „Мой роден Котел“. Програмата му е включвала рецитал на стихове, предимно на котленски поети и песни от репертоарите на Иван Кремов, Женя Казакова и Дафинка Дамянова.

Община Котел

Снимки

Творческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезонТворческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезонТворческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезонТворческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезонТворческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезонТворческо обединение „Дарования“ отчете лек ръст на деца, желаещи да участват в кръжочните му дейности през новия сезон