Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 07.11.2023 г.

07 ноември 2023 10:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 435
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 06.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 07.11.2023 Г.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ- Нова Загора при специализирана операция. На 6 ноември е извършена проверка на адрес в село Съдиево. На място е установен мъж на 23 години, като в него е намерен пакет, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. При последвалите действия в същото село е установено непълнолетно момче, които доброволно е предало суха листна маса и съцветия, които при теста са реагирали на канабис. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

51-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена 6 ноември, около 11,20 часа, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Твърдица: 31-годишен жител на община Раднево, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена днес около 01,00 часа на път ІІІ-662. Пробата за употреба на алкохол, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Твърдица работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Сборище. За времето от 25 октомври до 6 ноември неизвестен извършител е проникнал в дома на 67-годишен мъж и е извършил кражба на техника и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 6 ноември, малко сред 15,30 часа, от телефон 112 е получен сигнал, че в търговски обект в град Сливен е направен опит да се плати с подправена банкнота, с номинал 50 лева. На място е установена жена на 57 години от град Сливен. Банкнотата е иззета. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работя по заявление за взломна кражба от избено помещение в сливенския квартал „Даме Груев“. За времето от 4 до 6 ноември неизвестен извършител е проникнал в избено помещение към жилищен блок и е извършил кражба на части и инструменти за струг. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби в Сливен и Нова Загора са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен/1/ и Нова Загора/2/. Оказана е техническа помощ от РСПБЗН-Сливен при пренасяне на болен от дома му в сливенския квартал „Дружба“ до екип на ЦСМП.