Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Повторно преброяване на бюлетини в част "Преференции" за общински съветници ще има в община Сливен

07 ноември 2023 13:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 403
Повторно преброяване на бюлетини

Административният съд в Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетини в община Сливен в част "Преференции", каза за БТА Християна Денчева от Общинската избирателна комисия (ОИК). На заседание днес е назначена съдебно-преброителна експертиза.

 

Делото е по две жалби от кандидати за общински съветници от коалиция "БСП за България" и от ПП "Пряка демокрация" срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници в частта "Преференции". Двете жалби са присъединени в едно и също дело

 

Второто заседание по това дело е насрочено за следващия вторник (14 ноември), допълни Денчева.

 

Подадена е жалба срещу решение на ОИК за избор на кмет на село Скобелево, като делото по нея е образувано и заседанието е насрочено за днес от 13:30 часа.

 

Подадена е и жалба срещу решение за избор на кмет на село Горно Александрово, като дело по нея все още не е насрочено. Днес в Районния съд в Сливен ще се гледа мярката на задържания председател на секционна комисия в селото, каза за БТА говорителят на Районния съд Катя Стаменова. 39-годишният мъж с инициали К.К. е обвинен за това, че е преправил резултата на изборите, като направил отбелязване върху недействителна бюлетина за кмет, с което същата била отчетена като действителна. Престъплението е осъществено на 29 октомври, когато беше първият тур на местните избори.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: БТА (архив)