Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD разширява линията EPYC 3-то поколение CPU за масово използваните приложения

08 ноември 2023 09:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 385
AMD разширява линията EPYC 3-то поколение CPU за масово използваните приложения

— Водещи ОЕМ производители като Cisco, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo и Supermicro пускат свои решения с новите сървърни процесори на AMD —

 

Санта Клара, Калифорния — 7 ноември 2023 г. — Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви разширяването на своята фамилия процесори от 3-то поколение AMD EPYC™ с шест нови предложения, осигуряващи стабилен набор от процесори за центрове за данни. Те са проектирани да отговорят на нуждите от изчислителни мощности за най-често използваните приложения. Семейството от 3-то поколение AMD EPYC процесори допълва водещата производителност и ефективност на най-новите 4-то поколение AMD EPYC™ процесори с впечатляваща цена-производителност, модерни функции за сигурност и енергийна ефективност за по-малко взискателните бизнес натоварвания.

Състезанието за предоставяне на AI и високопроизводителни изчислителни решения създава технологична празнина за тези, които търсят производителност за най-разпростанените задачи. За да отговори на нарастващото търсене на широко разпространени, рентабилни и доказани масови решения в средния пазар и в канала, AMD разширява предложението от 3-то поколение EPYC CPU, за да осигури отлична стойност, производителност, енергийна ефективност и функции за сигурност за важни за бизнеса приложения. Портфолиото от процесори AMD EPYC от 3-то поколение предоставя широк набор от широкоразпространени корпоративни сървърни решения, поддържани от доверени дистрибутори и OEM производители като Cisco, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo и Supermicro.

Процесорите AMD EPYC от 3-то поколение, използващи архитектура „Zen 3“ на изчислителните ядра, влизат във високоефективни платформи на водещи предприятия, доставчици на облачни и финансови услуги, както и на решения за държавната администрация. Emirates NBD Bank наскоро внедри процесори AMD EPYC от 3-то поколение, за да подобри производителността, консолидира критичните за бизнеса натоварвания и предостави рационализирана частна облачна инфраструктура на своите клиенти. Освен това MonetaGo използва технологията Google Cloud Confidential Computing, захранвана от процесори AMD EPYC, за да помогне за предотвратяване на финансови измами, като осигури по-безопасно и по-достъпно финансиране на своите клиенти.

 

Широка екосистемна поддръжка

Няколко доверени партньори на AMD, сред които Cisco, GIGABYTE, Lenovo и други, предлагат разнообразие от системи, захранвани от 3-то поколение EPYC CPU. Тези машини са оптимизирани по отношение на цена-производителност, като предоставят модерни функции за сигурност и впечатляваща енергийна ефективност на атрактивна цена.

 

Със своята висока производителност в цялата гама, с поддръжка на до осем канала бърза DDR4 памет и до 128 писти с висока пропускателна способност PCIe® Gen 4, AMD EPYC процесорите от 3-то поколение позволяват на клиентите да разширят стойността на инвестициите в ИТ инфраструктура. Цялата линия процесори AMD EPYC от 3-то поколение е налична днес и е напълно съвместима със съществуващите системи, базирани на CPU от серия AMD EPYC 7003, осигурявайки безпроблемен път за надграждане.

Снимки

AMD разширява линията EPYC 3-то поколение CPU за масово използваните приложения