» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора

08 November 2023 15:47, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 6 months ago, number of readings: 316
Тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора

Химнът на Република България и Химнът на Европейския съюз възвестиха началото на първата тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора на 8 ноември 2023 г. от 10:30 часа. На нея присъстваха областният управител на Област Сливен Маринчо Христов Христов, с чиято заповед беше свикана, главният секретар на Област Сливен Кирил Аврамов, общинското ръководство и граждани на Общината.

Председателят на Общинската избирателна комисия Сергей Дериволков обяви новоизбраните кметове на населени места и общински съветници, които получиха своите удостоверения. Поздрав към тях отправи областният управител, който изрази надежда, че „с едно мъдро и честно управление до края на тези четири години, които предстоят“ те ще успеят да изпълнят предизборните си обещания.

Г-жа Галя Захариева, избрана за кмет на Община Нова Загора, заедно с новоизбраните кметове на населени места и общински съветници, положи тържествена клетва като кмет. Тя получи символите на властта - огърлицата и ключа на Община Нова Загора, връчени й от г-жа Нина Генчева, временно изпълняваща длъжността кмет на Община.

В първото си обръщение, г-жа Захариева изрази благодарност: „Искам да благодаря на всеки един от Вас за това, че направихме възможна още една стъпка към развитието на нашата прекрасна община.“ Тя изложи първите си конкретни задачи, с които местната власт, в диалог с ръководството на ВиК и Полицията ще търси решения за всеки въпрос.

„Смятам, че без общата ни грижа и отговорност, не можем да вървим напред, допълни тя и продължи: Днешния ден е показателен за тържеството на доброто, на справедливостта и светлината. Уверена съм, че тези три толкова важни за нас ценности, ще ни водят и занапред в това, което правим.“

По традиция най-възрастния представител на ОбС Нова Загора, която бе Мария Данева откри първото заседание за мандат 2023 г. – 2027 г. на новоизбрания Общински съвет, който в своята работа избра първия си председател д-р Константин Тачев Тачев. Той зае своето място на трибуната и отправи пожелание към всички за много здраве, ползотворна работа и да бъдат обединени в името на нашия красив град и новозагорска община.

Община Нова Загора

Photos

Тържествена сесия на Общински съвет Нова ЗагораТържествена сесия на Общински съвет Нова ЗагораТържествена сесия на Общински съвет Нова Загора