Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С клетва пред областния управител, кметът на Сливен и общинските съветници встъпиха официално в длъжност

09 ноември 2023 16:49, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 6 месеца, брой четения: 261
Областна администрация Сливен

Днес на свиканото от областния управител Маринчо Христов първо заседание, преизбрания кмет на община Сливен Стефан Радев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства получиха своите удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова и положиха клетва, с която официално встъпиха в длъжност.

 

"Полагането на тази клетва е своеобразен израз на сключен договор между кмета, общинските съветници и кметовете на кметства с всички жители на територията на цялата община.

 

От днес на всеки един от вас се пада да носи голяма отговорност и ангажираност в изпълнението на всяко обещание към избирателите заложено в предизборната ви програма." каза областния управител в посланието си към всички новоизбрани кметове и общински съветници.

 

В своето приветствие той подчерта още, че се надява следващите 4 г. община Сливен и областна администрация да си сътрудничат, а главен приоритет и за двете страни да бъде повишаване образованието на децата.

 

Областният управител призова още, кметът и новия общински съвет да работят за благото на хората, така че сливенска община да изгради един нов, европейски облик, който да я превърне в притегателно място за живеене.

 

Новоназначените кметове и общински съветници получиха поздравителен адрес от Народната представителка Татяна Султанова, след което областния управител даде думата на кмета Стефан Радев, който благодари на всички граждани и в своята реч призова всички новоизбрани общински съветници да вложат цялата си мъдрост и смирение, за да намерят правилния път за община Сливен.

 

Съгласно изискванията на ЗМСМА, областният управител предостави ръководството на заседанието на най-възрастния общински съветник- ген. Кольо Йорданов Милев.

Съгласно нормативната наредба бяха издигнати няколко кандидатури за председател на Общинския съвет. След неколкократно проведен таен вот се стигна до балотаж, между кандидата на ГЕРБ Димитър Митев и Момчил Пантелеев от Пряка Демокрация, но нито един не успя да спечели нужните 21 гласа.

 

По този повод изборът на нов председател бе отложен за декември, когато ще бъде насрочена нова сесия.

 

Снимки

Областният управител Заседанието днесЗаседанието днес