Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора

10 ноември 2023 12:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 448
Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора

Две талантливи новозагорки – майка и дъщеря, отправиха предизвикателство към любителите на изкуствата, подреждайки свои творби в креативна изложба „Симбиози“. Нейното откриване на 9 ноември 2023 г. от 17:30 часа се превърна в истински празник на творчеството, усмивките, обичта и красотата. Той беше споделен от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът Нина Генчева, председателят на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ Георги Николов, общински съветници и множество приятели.

Фотографът Радосвета Захариева и художничката Дарена Захариева пресъздават две лица на твореца, носещ в себе си талант, иновативност, необозримо въображение и нестихващ устрем.

Водещите на събитието, организирано от НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, представиха домакините на вечерта: „Радосвета – дошла да радва света и да създава красота навсякъде около себе си“ и „Дарена – дар от Бога и сбъдване на мечтите, които ни правят живи“.

Откриването на иновативната изложбата в красивото фоайе на втория етаж на читалището, беше също толкова атрактивно като авторките. Талантливата Ралица Коларова от клас „Поп пеене“ към ОШИ „Илия Аврамов“ с ръководител Иванета Маркова, внесе много нежни емоции с музикалния си поздрав. Малките актьори от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева, представиха със стихове четирите цикъла в изложбата: „Изгубеното минало“, Майки и дъщери“, „Свят на фантазии и мечти“, „Чувства и усещания по две“. Името „Симбиози“ обединява фотографии и рисунки, както и творби, съчетаващи в себе си методите на модерната фотография и живописта.

Радосвета Захариева се обърна с благодарност и усмивка към своите гости: „Тази вечер няма да говоря за това с какъв апарат снимам, на каква бленда, тази вечер ще говоря за нея - моето продължение, моето друго Аз - моята дъщеря и художник Дарена… Решихме да направим тази изложба, защото един артист винаги има нужда да извади от себе си онази буря от емоции, която е в главата му. А идеята да обединим двата вида изкуство е спонтанна, но неочаквано добра като комбинация.“

Присъстващите се насладиха на срещата си с Радосвета и Дарена и на една различна вечер на изкуства, вълшебства, красота, спомени от изгубеното минало, мечти и фантазии.

Красиви букети им поднесе кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и изказа възхищението си от емоционалната вечер и силата на изкуството им.

Изложбата ще остане отворена за посетители до 20 ноември в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“.

 

Снимки

Атрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова ЗагораАтрактивна изложба „Симбиози“ на две талантливи новозагорки беше открита в гр. Нова Загора