Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздравява РДБГ-Сливен по случай 50 г от създаването ѝ

10 ноември 2023 15:05, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 259
Областен управител

През 1968г. - С Разпореждане 175 от 30 април на Министерския съвет се създава "Служба за борба с градушките" към Министерство на земеделието и хранителната промишленост.

 

Пет години след това – на 1 септември 1973 год. е създаден предшественика на РДБГ – Сливен област – „Полигон за борба с градушките – Сливен”.

Определени са местата за 22 ракетни площадки. През м. юни 1974 г. на КП е монтиран метеорадарът СОН 9. Веднага започват оперативните дежурства . Първото въздействие е проведено на 7 юли 1974 год.

 

С ПМС 203/10 ноември 1999 г. , тя се преобразува в Изпълнителна агенция "Борба с градушките" към министъра на земеделието, горите и аграрната реформа.

От 2006 г. са изградени най-съвременни радари “MRL 5 IRIS”.

 

Защитата на РДБГ –Сливен област се простира на територията на 91 населени места от 8 общини - Сливен, Нова Загора, Твърдица и други населени места от съседни области: Ямбол, Стара Загора, Гурково, Николаево, Раднево.

 

Тази година се чества 50 години от създаването й.

 

От името на всички жители на сливенска област, искам да отправя благодарност към ръководството на РДБГ –Сливен, в лицето на г-жа Даниела Мушкова и всички служители на дирекцията за отговорното отношение, което проявяват в опазването не само на селскостопанските площи, но и на инфраструктурата и всяко движимо и недвижимо имущество на територията на областта, което бива застрашено от тази стихия.

 

Пожелавам на всички тях крепко здраве, лично щастие и нека запазят високия си професионализъм в ежедневието на своята работа.

 

Честит юбилей!

 

инж.Маринчо Христов

 

Областен управител на област Сливен