Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен"

12 ноември 2023 08:00, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 286
"Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен"

Проектът "Музиката вместо улицата" отбеляза своята 15-та годишнина с концерт в зала "Сливен". В програмата бяха включени произведения от големите композитори Моцарт, Вивалди, Бизе, Салиери, и др., със специалното участие на сопраното Ина Кънчева.

 

Създателят на проекта маестро Георги Калайджиев и неговата съпруга Мария Хаушилд приветстваха гостите и споделиха радостта си от възможността да представят пред публиката постиженията на младите музиканти. "Проектът помага на децата да намират себе си и им дава нови възможности", каза Калайджиев.

Гост на концерта беше кметът Стефан Радев, който поздрави маестрото и музикантите с рождения ден. Той за пореден път подчерта колко важна роля има проектът за интеграцията на ромските деца и ще продължи да подкрепя усилията на всички, които участват в този процес.

"Този проект е гордост не само за Сливен, но и за България и Европа. В сърцето му стои енергията на маестро Калайджиев и всички, които работят, за да променят живота на децата. Работата им през тези 15 години заслужава уважение и респект. Ще продължа да ги подкрепям, защото има голям смисъл в това, което правят", каза кметът Стефан Радев.

 

В концерта участваха младежи, които са от началото на проекта и нови млади таланти. С тях работи през годините музикалният педагог Радка Кусева. "Искаме да възпитаваме у тези деца труд, търпение и дисциплина", каза тя.

Гост на събитието беше и Бернд Крюгер от Германия, който помага на "Музиката вместо улицата" от 2008 година. По негова покана децата са участвали в концерти в побратимения на Сливен германски град Гера.

Снимки

"Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен""Музиката вместо улицата" отбеляза 15 години с концерт в зала"Сливен"