» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ИВАН ЛАНДЖЕВ В СЛИВЕН

12 November 2023 09:43, Diyana Kostadinova
Emission of: Humanitarian School 5 months ago, number of readings: 1211
il1

Преди малко повече от месец – в края на септември, отправихме покана към Иван Ланджев да представи новата си книга „За неизбежната случайност“ и в Сливен, да гостува и в гимназията ни, която е завършил през 2005 година. За наша радост, поканата ни беше приета и ето че на 11 ноември, в дъждовните обедни часове на съботния ден, посрещнахме поета – срещата ни започна в училище, със спомени, със среща с учители и днешни ученици на гимназията, с училищния звънец, със старата класна стая...

От 11 часа в галерия „Димитър Добрович“ бе представянето на книгата. Залата се оказа твърде тясна за всички, които желаеха да видят и чуят живото слово на Иван Ланджев. Неусетно изминаха почти два часа, в които имахме възможност да слушаме текстове от книгата и присъстващите да задават въпроси. Разговорът беше разнопосочен – за спорта, за вдъхновението, за дисциплината, за патриотизма, за мястото на твореца в съвременната действителност... Появи се и китарата на поета, услужливо донесена от приятел, и завършекът на срещата беше изпълнен с поезия и музика.

Оставаме с надеждата да се реализира скоро обещанието на Иван Ланджев за нова среща, на която ще можем отново да усетим силата на словото, когато е изпълнено с вдъхновение и вяра.

Photos

il2il3il4il5il6il7il8il9il10