Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.11.2023 г.

14 ноември 2023 11:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 265
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 13.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 14.11.2023 Г.

 

Твърдица: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Твърдица при проверка в игрална зала. На 14 ноември е проверен 23-годишен мъж, клиент на игрална зала в град Твърдица. В него са намерени и иззети две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 12 ноември, около 10,30 часа, в дежурната част на РУ-Твърдица, е получен сигнал за кражба на домашно животно-кобила, от имот в село Сборище. След проведените издирвателни действия животното е намерено и върнато на собственика. За извършената кражба е задържан криминално проявен мъж на 36 години от същото населено място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 13 ноември, около 20,00 часа, патрулен екип се е отзовал на сигнал за битов скандал. При влизане в жилището на видно място е намерена цигара от суха листна маса, която е реагирала на канабис. При последвалата проверка полицейските служители са намерили и иззели плик, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържан е мъж на 36 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители на РУ-Котел са установили водач на лек автомобил „Форд Транзит“, който управлява с отнето свидетелство за управление. Проверката е извършена на 13 ноември в село Градец. 46-годишният водач, жител на същото населено място, е със заповед за временно отнемане на шофьорската книжка. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от търговски обект. Съобщението е получено на 13 ноември в 20,10 часа. Неизвестен извършител е проникнал в хранителен магазин в град Нова Загора и е извършил кражба на стекове с цигари от различни марки. Нанесената щета е на стойност около 220 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 13 ноември, около 19,30 часа, в дежурната част на РУ-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на пътя град Сливен-село Чинтулово. Произшествието е станало с лек автомобил „Пежо Партнер“, управляван от водач на 23 години. По първоначални данни водачът губи управление, напуска пътното платно и се удря в скат. В резултат на удара е пострадал мъж, също на 23 години, пътник на предна дясна седалка в автомобила. Той е откаран в болнично заведение в град Сливен и настанен за лечение без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества като пробите са отрицателни. Участниците в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите-катастрофа с транспортно средство и пренасяне на болен от жилището му в град Сливен до линейката и екипа на ЦСМП. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН- Сливен, Твърдица и Котел.