Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен ще бъде домакин на форум по предучилищно образование по програмата на МОН „Хубаво е в детската градина“

14 ноември 2023 12:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 347
Сливен ще бъде домакин на форум по предучилищно образование по програмата на МОН „Хубаво е в детската градина“

Сливен ще бъде домакин на Регионален форум по предучилищно образование по Национална програма на МОН „Хубаво е в детската градина“, съобщиха за БТА организаторите от местното Регионално управление на образованието.

 

Събитието ще се състои на 16 и 17 ноември в хотел „Национал Палас“. Форумът ще е на тема: „От теорията към практиката в предучилищното образование" в партньорство с регионални управления на образованието в страната и с детски градини.

 

Научен ръководител ще бъде доц. д-р Емил Бузов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ще бъдат споделени ефективни практики в предучилищното образование от педагогически специалисти, които работят в различни региони в страната: Сливен, Бургас, Ямбол, Стара Загора и Хасково.

 

Предвидени са три панелни дискусии и презентиране по следните актуални теми: “Включване на родителите и представителите на семейната общност във форми на взаимодействие в детската градина“; „Организация и управление на образователната среда в детската градина“; „Използване на стратегии на преподаване в работата с децата“.

 

В рамките на форум през месец април, т.г. организаторите от Регионално управление на образованието - Сливен посрещнаха около 150 участници от областите - Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора, сред които учители от 14 училища, както и преподаватели от три университета от Югоизточна България. Темата бе популяризиране на иновациите в образованието.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: РУО-Сливен