» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен ще бъде домакин на форум по предучилищно образование по програмата на МОН „Хубаво е в детската градина“

14 November 2023 12:08, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 6 months ago, number of readings: 365
Сливен ще бъде домакин на форум по предучилищно образование по програмата на МОН „Хубаво е в детската градина“

Сливен ще бъде домакин на Регионален форум по предучилищно образование по Национална програма на МОН „Хубаво е в детската градина“, съобщиха за БТА организаторите от местното Регионално управление на образованието.

 

Събитието ще се състои на 16 и 17 ноември в хотел „Национал Палас“. Форумът ще е на тема: „От теорията към практиката в предучилищното образование" в партньорство с регионални управления на образованието в страната и с детски градини.

 

Научен ръководител ще бъде доц. д-р Емил Бузов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ще бъдат споделени ефективни практики в предучилищното образование от педагогически специалисти, които работят в различни региони в страната: Сливен, Бургас, Ямбол, Стара Загора и Хасково.

 

Предвидени са три панелни дискусии и презентиране по следните актуални теми: “Включване на родителите и представителите на семейната общност във форми на взаимодействие в детската градина“; „Организация и управление на образователната среда в детската градина“; „Използване на стратегии на преподаване в работата с децата“.

 

В рамките на форум през месец април, т.г. организаторите от Регионално управление на образованието - Сливен посрещнаха около 150 участници от областите - Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора, сред които учители от 14 училища, както и преподаватели от три университета от Югоизточна България. Темата бе популяризиране на иновациите в образованието.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: РУО-Сливен