Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Напредва изграждането на новата улица между бившите поделения в Сливен

14 ноември 2023 12:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 369
улица - 1

Напредва изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“, която ще преминава през бившите поделения в Сливен. Това съобщи кметът Стефан Радев при посещението си на обекта заедно с ресорния зам. кмет Камен Костов. Строителните дейности започнаха през октомври, а срокът за изпълнение е 180 дни. Вече са поставени канализацията и водопроводът. В момента се работи по основата на улицата.

„Радвам се, че дейностите напредват. Надявам се улицата да е готова преди крайния срок. За изграждането й получихме от държавата половината финансиране. Очаквам Министерството на регионалното развитие да изпълни ангажимента си да се подпише анекс и за другата сума по проекта“, каза Стефан Радев.

Той припомни, че близо до улицата е предвиден терен за преместване на пожарната. Преди две години, преди турболенциите в централната власт, са водени разговори с Министерството на вътрешните работи. От там са предявили претенции теренът да бъде почистен.

„Надяваме се вече да подновим тези разговори, особено след като построим улицата, защото тя ще е от голямо значение за достъпа на пожарните автомобили. Определено локацията е много по-добра за пожарната“, допълни Радев.

Другата функция на новата улица е да разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. След изграждането й ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината реставрира. Предвидено е облагородяване на пространството около него. Улицата е с дължина от близо 300 метра. Ще бъде поставено осветление, ще се монтират и камери за видеонаблюдение.

 

Снимки

улица-2улица-3улица-4улица-5улица-6