» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски

17 November 2023 09:18, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 6 months ago, number of readings: 281
Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски

Военният духов оркестър към Центъра за подготовка на специалисти (ЦСП) в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември.

 

В градската градина днес, под диригентството на капитан Калин Гемеджиев, прозвучаха маршове, хора и любими на публиката музикални произведения.

 

На 17 ноември от 10:30 ч. до 13:30 ч. в ЦПС е обявен Ден на отворени врати. Ще има демонстрации на техника и въоръжение. Посетителите ще могат да разгледат музея на формированието и да направят обиколка сред музейната експозиция на бронирана техника.

 

Центърът за подготовка на специалисти е едно от формированията на Сухопътните войски. Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет от 1992 г. По време на Сръбско-българската война (1885 г.) на 19 ноември българската пехота провежда решителното сражение при Сливница. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава от 1878 г.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимки: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА

Photos

Военният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войскиВоенният духов оркестър в Сливен изнесе празничен концерт по повод празника на Сухопътните войски