Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD предоставя нови AI и изчислителни възможности за клиентите на Microsoft

17 ноември 2023 09:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 364
AMD предоставя нови AI и изчислителни възможности за клиентите на Microsoft

— Ускорителите AMD Instinct MI300X ще влязат в нови Microsoft Azure виртуални машини, оптимизирани за AI. —

 

— 4то поколение AMD EPYC процесори се използват също за нови, общоцелеви виртуални машини —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 16 ноември 2023 г. – По време на събитието Microsoft Ignite, AMD (NASDAQ: AMD) и Microsoft представиха как продукти на AMD сред които AMD Instinct™ MI300X ускорители, AMD EPYC™ и AMD Ryzen™ процесори с AI енджини ще предоставят нови услуги и изчислителни възможности от облачни среди и AI платформи до по-интелигентни РС.

Нови AI възможности във виртуалните машини Microsoft Azure

Новата серия Microsoft Azure ND MI300x v5 виртуални машини , оптимизирани за AI задачи, разполагат с AMD Instinct MI300X ускорители. Azure е първата облачна платформа, която използва новия ускорител на AMD. Новите виртуални машини (VM) са част от инфраструктурата на Microsoft поддържаща AI иновациите за корпоративните среди, предоставяйки на клиентите повече избор по отношение на ефективност и мащабируемост.

Нов тласък на облачните изчислителни среди с AMD EPYC процесори

Процесорите AMD EPYC от 4-то поколение вече се използват в ново поколение виртуални машини с общо предназначение, с интензивно използване на паметта и оптимизирани за изчислителна работа. Тези нови виртуални машини на Microsoft продължават да демонстрират растежа и търсенето на AMD EPYC процесорите в облака и ще осигурят по-добри ценови опции, до 20% по-добра производителност за виртуални машини с общо предназначение и интензивна работа с паметта и до 2 пъти по-висока производителност на процесора за оптимизирани в изчисленията виртуални машини в сравнение с предишното поколение виртуални машини с AMD EPYC. Новата серия VM ще бъде достъпна през първото тримесечие на 2024 г.

По време на Microsoft Ignite AMD също представя серията виртуални машини Azure NGads V620, която вече е в обща наличност. Това е ново допълнение към фамилията Azure N-series от GPU-ускорени виртуални машини за визуализация. Тези виртуални машини използват различни технологии на AMD – графични процесори AMD Radeon™ PRO V620 и процесори AMD EPYC от 3-то поколение. Серията NGads V620 е предназначена за работни натоварвания, които изискват относително повече GPU ресурси на VM, за да поддържат по-интензивни работни натоварвания или повече потребители на VM. V620 предоставя отлични възможности за работа с най-разнообразни работни натоварвания на графичните ресурси, включително игри, VDI и рендиране.

AI за персоналните компютри

AMD също показа все по-широкото разпространение на Ryzen AI, първият специализиран AI ускорител, наличен на x86 процесор. С над 50 модели системи, налични сега с процесори от серията Ryzen 7000 с вграден Ryzen AI, на пазара има милиони AMD компютри с изкуствен интелект. AMD и Microsoft вече съвместно активираха Windows Studio Effects на Ryzen AI компютри и AMD продължава да работи с разработчиците на софтуер, за да допринесе за разширяване на възможностите за използване на компютрите за AI задачи.

Снимки

AMD предоставя нови AI и изчислителни възможности за клиентите на MicrosoftAMD предоставя нови AI и изчислителни възможности за клиентите на MicrosoftAMD предоставя нови AI и изчислителни възможности за клиентите на Microsoft