Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен е домакин на регионален форум за предучилищното образование

17 ноември 2023 15:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 294
група от ДГ "Мак" - Сливен

Регионален форум за иновативните и творчески решения за работата на учителите в предучилищното образование започна в Сливен. Участват експерти от Регионалните управления на образованието, директори и педагози от детските градини в Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол и града – домакин. Ще бъдат представени най-добрите практики за управление на образователната среда, използването на стратегии в преподаването на децата и приобщаването на родителите.

Кметът Стефан Радев бе гост на събитието. Той приветства участниците и организаторите от РУО – Сливен и посочи, че темата на срещата е важна за всеки регион и всяка община. „Община Сливен е в по-особено положение, тъй като може би е една от малкото в страната, на които се налага да строят нови детски градини“, отбеляза той. Вече започна изграждането на голяма, изцяло нова детска градина, предстои да бъде построена и втора. Друга нова детска градина е открита в предходния мандат. Сред задачите е и разширяването на детски градини, за да се премине към целодневна форма на обучение. „Ние ще продължим да работим по всички въпроси, свързани с материалната база. Но, разбира се, най-важна е същинската работа с децата – това, което вие, учителите, организирате и планирате и което получаваме като резултати на база вашата енергия и въображение“, заяви Радев. Той допълни, че община Сливен е със специфична демографска картина, със сравнително голям брой на малцинствените групи, със свои специфични проблеми. „Те трябва да бъдат анализирани адекватно, така че да можем да дадем повече шансове на тези деца за равен старт. В този смисъл всички иновации, които могат да бъдат въвеждани в образованието и възпитанието на децата, са не само добре дошли, но и се надявам този процес да се развива с по-бързи темпове“, подчерта кметът.

Форумът се провежда в хотел „Национал палас“ със специалното участие на доц. д-р Емил Бузов от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, модератор на дискусиите. Ефективните резултати в работата си с децата ще представят две детски градини от община Сливен – „Еделвайс“ и „Елица“. Участниците бяха поздравени от децата на ДГ „Мак“. Емблема на събитието стана рисунката на Галена Димитрова от ДГ „Детство“, която през м.г. спечели първа награда в конкурс на Българския национален комитет за предучилищно образование.

Събитието се осъществява в изпълнение на Националната програма на МОН „Хубаво е в детската градина“.

 

 

Снимки

Кметът Радев приветства участницитеВъв форума участваха учители и представители на РУО от пет градаДоц. д-р Емил Бузов бе модератор на дискусията.Рисунката на Галена Димитрова от ДГ "Детство" бе емблема на събитието.