» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Тест на системата BG-ALERT на територията на област Сливен

20 November 2023 15:51, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 6 months ago, number of readings: 269
Областна администрация Сливен

На 21.11.2023 г. (вторник) ще се проведе тест на системата BG-ALERT на територията на област Сливен. В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.

 

ВАЖНО! Заглавието на прозореца, където се визуализират съобщенията "Сигнал от президента" / "Presidential alert" няма връзка с Президентската институция, а текстът е заложен от производителите на операционните системи.

 

BG-ALERT е система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението, разработена от Главна дирекция "Пожарна беозпасност и защита на населението" -МВР. Преди въвеждането в редовна експлоатация на системата е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители. За целта ще бъде проведен национален тест на територията на цялата страна.

 

За повече информация вижте официалния сайт :

 

 

Photos

BG-ALERTBG-ALERT