Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес ще се тества системата BG-ALERT в област Сливен

21 ноември 2023 10:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 365

Днес в област Сливен ще се тества системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия. Тестовете целят проверка на функционирането на системата, както и населението да придобие представа за начина по който изглеждат те в мобилните устройства.

 

При теста в продължение на половин час от 12,00 до 12,30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.

 

С натискане на „ОК“ съобщението се прекратява. В противен случай то може да се получи повторно в рамките на няколко минути.

BG-ALERT е нова система, допълваща възможностите на съществуващата Национална система за ранно предупреждение и оповестяване, която ще позволи на компетентните държавни органи да разпространяват предупредителни съобщения до населението, в случай че разполагат с достоверни данни и информация за предстоящи или случващи се бедствия или извънредни ситуации на определена територия.

Предвижда се на 29 ноември да се проведе национален тест в цялата страна.