Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес ще се тества системата BG-ALERT в област Сливен

21 ноември 2023 10:51, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 206

Днес в област Сливен ще се тества системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия. Тестовете целят проверка на функционирането на системата, както и населението да придобие представа за начина по който изглеждат те в мобилните устройства.

 

При теста в продължение на половин час от 12,00 до 12,30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.

 

С натискане на „ОК“ съобщението се прекратява. В противен случай то може да се получи повторно в рамките на няколко минути.

BG-ALERT е нова система, допълваща възможностите на съществуващата Национална система за ранно предупреждение и оповестяване, която ще позволи на компетентните държавни органи да разпространяват предупредителни съобщения до населението, в случай че разполагат с достоверни данни и информация за предстоящи или случващи се бедствия или извънредни ситуации на определена територия.

Предвижда се на 29 ноември да се проведе национален тест в цялата страна.