Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинска субсидия за 2023 г. ще получат 16 читалища

21 ноември 2023 14:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 208
Subsidiq_chitalishta

Тази година 16 народни читалища ще получат общинска субсидия. Това стана ясно по време на днешната среща на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на читалищата от община Сливен с представители на културните средища. Общо 26 хил. лв. от общинския бюджет ще бъдат разпределени сред читалищата, в зависимост от подадените от тях проекти за финансиране. Част от тях са свързани с изложби, проект за музикална работилница, творчески работилници за деца, закупуване на осветителна техника, на озвучителна система, окомплектоване на носиите на самодейни състави, организиране и провеждане на концерти.

В рамките на днешната среща бяха обсъдени и разгледани всичките 23 подадени от читалищата проекти за финансиране. От тях, 16 ще бъдат финансово подкрепени, 4 бяха отложени за следващия път, а 3 бяха отхвърлени.

Зам. кметът Пепа Чиликова, която е и председател на Комисията за разпределение на субсидиите на читалищата, изрази надежда, че през следващите четири години, работата на културните дейци, в партньорство с Общината, ще бъде още по-ползотворна.

„Вярвам, че ще съумеем да осъществим бъдещи съвместни проекти и събития. Вие сте пазители на българските традиции. Ръководството на Общината е отворено за предложенията ви, вашите идеи, визия и мероприятия, които да организираме заедно“, увери Пепа Чиликова.

Вече четвърта година културните средища получават финансово стимулиране от Община Сливен. Според кмета Стефан Радев финансовата подкрепа ще отвори повече възможности пред читалищата да се развиват и изявяват, да надграждат креативността и творческото си мислене.

На днешната среща беше разпределена и добавката към държавната субсидия, която е по линия на Министерския съвет. Тя е в размер на 68 120 лв.

 

Снимки

Subsidiq_chitalishta