Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.11.2023 г.

22 ноември 2023 10:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 334
ОД МВР - Сливен

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 21.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.11.2023 Г.

 

Сливен: Задържани и иззети наркотични вещества при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена на 20 ноември на територията на ОДМВР-Сливен по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, от екипи на сектор „Криминална полиция“, участък „Надежда“ и група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен, РУ-Твърдица, сектори „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен.

Извършени са множество проверки на моторни превозни средства, части адреси и други обекти.

От леки автомобили, проверени в Сливен и Шивачево, както и от частни адреси в същите градове, са иззети парични средства и наркотични вещества.

При извършване на процесуално-следствени действия на един от адресите в град Сливен е намерено помещение, оборудвано като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Иззети са вещества, течности и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

В поделения на ОДМВР-Сливен за срок от 24 часа са задържани четирима мъже на възраст 42, 39, 36 и 20 години. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

39-годишен водач на лек автомобил „Ситроен“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена днес в 02,26 часа в град Сливен от екип на група „Патрулно-постова дейност“ към РУ-Сливен. Автомобилът е спрян на бул. „Цер Симеон“ при нощен обход на града. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът, жител на община Сливен, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 21 ноември, в 11,15 часа, от тел.112 е получено съобщение, за възникнал инцидент, при който е пострадала жена на 88 години. Произшествието е станало на автобусна спирка на бул. „Ст. Караджа“ в град Сливен. Жената е пострадала при слизане от автобуса. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 21.11.2023 г. в 22,37 часа е получен сигнал за запалени бали с фураж в село Камен.

Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са 800 бали слама, 150 бали люцерна и 30 м. поливен маркуч. Спасени са 4 декара лозов масив и 2 декара овощна градина. Причината за пожара е в процес на установяване.