Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За рождения си ден детска градина „Надежда“ показа постиженията с приказка за вълшебствата

23 ноември 2023 08:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 239
приказка

Детска градина „Надежда“ покани на концерт родители, приятели, учители и гости за петия си рожден ден. Празникът се състоя в залата на Военния клуб на 22 ноември вечерта. На тази дата през 2018 година детската градина отвори врати в едноименния градски квартал. Тя е първата образователна институция в тази част на Сливен.

„Вашият празник е празник и за Общината. Построихме детската градина с голямо желание и обич към децата, за да имат свое място, където да получават знания, да развиват дарбите си, да играят и да споделят интересни забавления“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес, който бе прочетен от зам.кмета Пепа Чиликова. От името на Радев и от свое име тя благодари на директорката Катя Вълева и екипа за всеотдайния труд и грижа, на родителите – за подкрепата и пожела на децата да запазят усмивките, радостта и нетърпението, с които опознават красотата на света.

 

Концертът бе „Приказка за Надежда от кв. „Надежда“ и пътя, който малката героиня е преминала като останалите деца от градината: от първите неуверени стъпки към непознатото досега място в квартала – забавачницата, срещите с вълшебствата в нея – приятелството, добротата, радостта от пъстрите различия в човешкия и природния свят до новите полезни навици и умения в ежедневието. На сцената епизодите от приказката бяха представени в музика и танци, в пищна гама от цветове на костюмите, декорите. Имаше слънце и дъга от балони на фона на родния дом, където „няма по-вкусен хляб от хляба на мама“.

 

Поздравления поднесоха още началникът на РУО Кристияна Станкова и Стефка Пенкова, представител на директорите на образователни институции в община Сливен. Поздравителен адрес бе прочетен от името на областния управител Маринчо Христов.

В детска градина „Надежда“ се обучават над 160 деца на възраст от 3 до 7 години. Екипът е от 25 професионалисти, сред които – 13 педагози.

Всички деца са от квартала. „Те са с майчин език, различен от официалния български. Работим с тях с изключително голямо желание и любов. Ежедневният ни труд и постоянство се отплащат. Децата се справят, полагат много старания. Те са щастливи и усмихнати при нас! Родителите ни подкрепят. Редовните посещения при нас дават резултат!“, каза още Вълева. Усилията на екипа са бъдещите първокласници да започнат училищния си живот спокойни и по-уверени. Община Сливен планира да бъде изградена още една детска градина, за да бъдат обхванати в предучилищното образование и останалите деца от многолюдния квартал „Надежда“.

 

 

 

Снимки

празник-1празник-2празник-3празник-4празник-5празник-6празник-7празник-8празник-9празник-10празник-11празник-12празник-13празник-14празник-15празник-16