» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й Сливен

23 November 2023 09:25, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 months ago, number of readings: 344
Изложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й Сливен

Изложба "Абстракт и енергия" на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита днес в сливенската галерия "Седем", каза за БТА собственичката на галерията Дора Куршумова.

 

Произведенията на Иванова представляват резултат от смесване на медии, светещи в тъмното ефекти, скрити цветове, променящи цвета метални прахове и текстури, всичко това в персонализирани платна и дъски. Тя използва изкуството като терапия, изобразява дълбоки образи, които насърчават ума да достигне по-високо ниво на осъзнаване, каза Куршумова. Картините на Иванова често включват неутрални тонове със скрити терциарни цветове в комбинация с лечебни кристали, естествени камъни и минерали, метални прахове, плътна текстура и други земни материали, добави галеристката. Всяко произведение е отворено за индивидуална интерпретация и създадено с намерението да насърчи вътрешното чувство за благополучие.

 

Родена в България през 1980 г., Виолета Иванова се мести със семейството си в Чикаго, Илинойс през 2004 г. Нейните картини са били излагани в различни изложби и събития в Седона, Кейв Крийк, Скотсдейл и Финикс, щата Аризона.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимки: Велина Василева, БТА

Photos

Изложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й СливенИзложба на живеещата в Чикаго Виолета Иванова ще бъде открита в родния й Сливен