» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен планира изграждане на светофар до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“

23 November 2023 15:00, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 months ago, number of readings: 259
Komisiq - zasedanie

Община Сливен е възложила проектиране за изграждане на светофарна уредба на кръстовището между булевардите „Хаджи Димитър“ и „Христо Ботев“, в района на ДКЦ – 1. За това съобщи зам.кметът Румен Иванов, който е и председател на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. Комисията проведе последното си за тази година заседание. Като основен мотив Иванов посочи интензивния трафик и пътникопоток в конкретния участък, което налага въвеждането на допълнителни мерки за безопасност и намаляване на скоростта. Точките от дневния ред бяха свързани с анализ на актуалната пътнотранспортна обстановка и с разглеждане на постъпили предложения от граждани и фирми.

В рамките на заседанието бе взето решение за изграждане на допълнителни пешеходни пътеки. Едната ще се намира от западната страна на кръговото движение в кв. „Българка“, другата – на бул. „Банско шосе“, в района на детелината до кв. „Речица“.

С оглед безопасността на движение и повишения риск от пътни инциденти, с абсолютно единодушие, бе решено скоростта по новата улица до спортна зала „Васил Левски“ и залата по борба на Станка Златева да бъде ограничена до 30 км. Освен това по протежението й ще бъдат изградени две повдигнати пешеходни пътеки. Няколко постъпили искания до Комисията за поставяне на изкуствени неравности бяха отхвърлени като нецелесъобразни.

В отговор на постъпила молба за намаляване на скоростта от живущи във Вилна зона, в района на местността Сухата чешма и след дискусии, Комисията реши скоростта в участъка да бъде намалена до 30 км. Там контролът от страна на органите на реда ще бъде завишен.

На заседанието стана ясно още, че се обмисля проектиране за временна организация на движението чрез изграждане на кръгово движение между бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Радой Ралин“. Предвижда се то бъде обозначено с пластмасови елементи.