Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен: "Не бива да се допуска в снега и студа да останат хора без подслон и топла храна“

27 ноември 2023 09:44, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 151
Областна администрация Сливен

Към 8:00 часа, на 27 ноември, затворен за движение остава Републиканския път III-662 „Твърдица-Елена“, заради закъсали два тира.

Движение само за леки автомобили се въвежда за Републикански път II-48 в отсечката „Петолъчката-Котел“.

Непочистен остава още участъкът „Чуката-Ичера-Градец“ от Републикански път III – 488 „Сливен-Ичера-Градец.

Закъсал ТИР има и по пътя „Котел-Омуртаг“, който е част от второстепенната Републиканска пътна мрежа.

Населените места без ток до този момент са общо 32- 23 в Община Сливен и 9 на територията на Община Котел.

Общо 3 села са останали без вода.

 

Всички институции бяха мобилизирани работиха и продължават да работят във връзка с усложнената зимна обстановка в страната, но е необходимо време, за да могат аварийните екипи да реагират навсякъде. Работата на екипите по отстраняване на повредите в електропреносната система е силно затруднена, а на места невъзможна заради паднали дървета и труден достъп породени от интензивните валежи и силните пориви на вятъра“. През вчерашния ден бе проведена онлайн среща на всички областни управители с министър-председателят акад. Николай Денков след извънредното съвещание в Министерския съвет. В него участваха министрите на вътрешните работи, на енергетиката, на отбраната и на регионалното развитие и благоустройството – Калин Стоянов, Румен Радев, Тодор Тагарев и Андрей Цеков, главният секретар на МВР – главен комисар Живко Коцев, началникът на отбраната - адмирал Емил Ефтимов, ръководителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ – главен комисар Александър Джартов и инж. Ясен Тодоров.

Още от петък беше създадена организация с координационния щаб, за да се провери и потвърди готовността за работа на екипите в Област Сливен и страната. Благодаря на всички институции, които работиха на терен през нощта и вчера, работата продължава и днес за да може да се отстранят нанесените поражения и да се върнем към нормален ритъм на живот.

И днес продължават да се разчистват пътищата в областта. Мобилизирани са всички аварийни екипи и всички социални служби. Не бива да се допуска в снега и студа да останат хора без подслон и топла храна.

Държавните горски предприятия от системата на Министерство на земеделието и храните също се включват в почистването на снега и падналите дървета и клони.

В община Котел днес 27.11.23 г. е неучебен ден в предвид усложнената обстановка от вчерашния ден. „Моят призив е към всички директори на училища, и Регионално управление от утре учебния процес да бъде възстановен“.

Няма данни за опасност от преливане на язовирите в страната, но те остават под постоянно наблюдение заради очакваното снеготопене в следващите дни.